Faceți căutări pe acest blog

luni, 9 septembrie 2013

Home



Sa fii mereu binedispus si sa intampini viata cu un zambet!





Familia este un factor important si de raspundere al educatiei. Parintii o conduc si raspund de ea in fata fericirii lor si a vietii copiilor. Îi iubim şi am face orice pentru ei - sunt copilasii noştri, iar zâmbetul lor este nepreţuit. Ne dorim să-i vedem tot timpul veseli si zambitori, plini de viata si jucausi... dar totul depinde de noi, parintii...

Sa nu credeti ca va educati copiii numai atunci cand discutati cu ei, cand le dati sfaturi, ori le porunciti. Ii educati in orice moment al vietii!




Greselile parintilor privind educatia copiilor

In calitate de parinti nu ne dorim decat sa ne ajutam copiii in tot ceea ce ei fac in viata. Ii sustinem, asa cum si noi am fost sustinuti, atunci cand vine vorba de scoala, ii ducem la cluburi special pentru a-si dezvolta abilitatile si le oferim cele mai bune conditii pentru a avea success in tot ceea ce fac. Uneori, din dorinta de a ne vedea copii reusind in viata, gresim – ii impinge prea mult de la spate, ii cicalim si nu ascultam ceea ce isi doresc si ei.
Primul model de educatie si de viata a unui copil suntem noi – proprii parinti… Ceea ce vede la noi parintii, va face si el afara – in cercul sau de prieteni, la gradinita sau la scoala. Fiti un model pentru copilul vostru si invatati-l sa respecte, sa iubeasca tot ce inseamna frumos si educativ: - artele frumoase, muzeele, teatrul, cartile, sporturile.





Gradinita, scoala si educatia

Parintii stiu cat de importante sunt educatia si scoala in viata unui copil, insa copiii nu au aceasta notiune bine dezvoltata. Poate si ei vor intelege cat de cat, insa nu va asteptati sa fie motivate sau incantati in vreun fel de aceasta idee.
Ceea ce ii motiveaza pe copii sunt actiunile prezente sip e aceasta idee trebuie sa mizam pentru a le atrage atentia. Amintiti-le cat de frumos este la gradinita sau la scoala – pentru ca isi intalnesc toti prietenii, pentru ca invata mereu lucruri noi, pentru ca isi dezvolta noi abilitati care ii ajuta sa se descurce mai bine sis a fie independenti, pentru ca participa la tot felul de activitati interesante…
Mai mult decat atat, desi sunt mici, copiii au nevoie sa inteleaga utilitatea gradinitei sau a scolii. Asadar putem folosi trucuri precum: invatarea culorilor, a cifrelor sau a animalelor, a formelor – este un inceput…
Pentru copilasi care stiu deja sa socoteasca, matematica este buna la cumparaturi si ii puteti pune sa calculeze ce hainute si jucarii sau alte obiecte dorite isi pot cumpara dintr-un buget fix alocat lor.
Citirea aduce noi cunostinte in vocabular… locurile pe unde trecem in excursii reprezinta legaturi cu geografia insa sunt marcate si de istorie… si asa copilasii nostrii afla despre ce este vorba si ce legaturi cultural exista legate de acele locuri.
In acest fel fiecare materie poate fi transformata in ceva practic iar copilul poate intelege mai usor utilitatea reala a scolii.





6 comentarii:

  1. Nimic pe pamant nu se compara cu aparitia unui copil. Imi aduc aminte ca priveam la gheomotocul infasat,abia nascut si gandeam ca e rodul iubirii. Apoi am realizat ca e altfel decat noi. Cu propria viata cu un destin de implinit. Iar datoria noastra,a parintilor,este sa-l iubim,sa-l crestem,sa-l educam,sa-i insuflam valori pe care sa le transmita mai departe.
    Grimi Mariana Spiridon

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un copil este un cadou minunat ce poate sa til dea Dumnezeu. Totul e facut din iubire asa cum sunt facuti si micutii nostri. Micutul Rares inseamna totul pentru noi, este miracolul sau putem spune minunea noastra si suntem tare mandri de el.

      Ștergere
  2. LUIZA,este o fata frumoasa. delicata.care ce si-a dorit si-a iimplinit cind am vazut-o prima data mi-a placut foarte mult .dar D-zeu vazindu-si creatia s-a gindit sa-i mai faca un dar frumos, dar, pe care numai o mama il simte cu adevaret.si de aceea drga Luiza te sfatuiesc ca in toate rugaciunile tale sa-i multumesti tatalui nostru ceresc pt.tot ce ti-a dat si pentru darul cel mare copilasul tau scump si drag voua ,iar daca va mai daruieste sa-i multumiti amindoi,Copilul este viata voastra este viitorul vostru prin el traiti mai departe sa va traiaca Lidia Costea

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Lidia pentru cuvintele frumoase :-) Adevarat! Rares este minunea, sufletul si fericirea noastra. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo ! am vazut produsele voastre.Trebuie sa va spun ca sunt cele mai bune din cate am vazut pana acum. Abia astept sa ne mutam in casa noastra si sa dotam camera bebelusului cu cea am vazut pe aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Cristina :-)
      Insa pana vom popula site-ul asa cum ne dorim si credem ca va place vizitatorilor, nu doar in ideea de a vizita ci si de a achizitiona produse, va mai dura putin... Te asteptam cu mult drag :-)

      Ștergere